Certifierat kassaregister 

för butiker, restauranger och caféer

+

+

Kassasystem, kassaregister och kontrollenhet i ett

Alla säljande företag som tar emot betalningar med kontanter, kort, Swish, faktura eller presentkort måste enligt lag ha ett certifierat kassaregister som registrerar deras försäljning. Syftet med detta krav är att Skatteverket ska kunna granska företagens försäljning och säkerställa att de följer reglerna. 

 

För att kassaregistret ska vara giltig måste tillverkaren certifiera det hos Skatteverket och företagaren måste även anmäla sitt kassaregister till Skatteverket.

Till ditt kassaregister behöver du dessutom koppla en certifierad kontrollenhet som lagrar kassan kvittodata. Traditionell sett har de flesta handlare haft ett kassaregister i form av en kassaapparat, kassaterminal eller ett kassasystem som kopplats till en extern kontrollenhet. Med Kaching får du däremot båda sakerna i ett. Vårt kompletta kassasystem är ett certifierat kassaregister och du behöver ingen fysisk kontrollenhet eftersom hela systemet är molnbaserat. Vi ser även till att anmäla ditt kassaregister till Skatteverket när du blir kund. 

Automatiska uppdateringar

En annan fördel med Kachings molnbaserade kassasystem är att systemet uppdateras automatiskt. Det innebär att när vi lägger till nya funktioner och gör förbättringar i appen så får du dessa automatiskt och kostnadsfritt installerade på din iPhone eller iPad. Du behöver alltså aldrig göra något själv eller vänta på att någon kommer till dig för att göra uppdateringar av systemet. 

Läs mer om våra kassasystem: 

Kassasystem

Betalningar

Support

Om oss

© 2016-2020 Kaching AB, All Rights Reserved.