• Tobias Berg

Så funkar Swish för handel och därför bör du erbjuda det som betalsätt

I takt med att kontantanvändandet sjunkit i Sverige har Swish vuxit fram som ett av de viktigaste betalsätten för handeln. Med Swish för Handel får du ett snabbt och lättanvänt betalsätt som kunderna älskar.Enligt Riksbankens siffror görs endast sex procent av hushållens köp idag med kontanter och ett växande antal butiker och restauranger väljer nu att inte ta emot kontanter överhuvudtaget.


En stark drivkraft bakom det minskade kontantanvändandet är att svenskarnas kortanvändande nästan dubblerats de senaste 10 åren. Men det är inte bara kortbetalningar som ökar. De senaste åren har även användandet av Swish ökat kraftigt och idag utgör Swish en lika stor andel av hushållens betalningar som kontanterna.


Swish har idag över 7 miljoner privatanvändare och över 230 000 företag tar betlat med Swish. Andelen betalningar som görs med Swish för Handel (den Swish-version som butiker och restauranger använder) växer dessutom extremt fort. I mars 2020 swishades 3 801 904 072 kronor med Swish för Handel, en ökning med 93 % jämfört med året innan.


Swish har på många sett tagit den roll som kontanter tidigare hade genom att erbjuda snabba, säkra och enkla betalningar vid mindre belopp. Detta, tillsammans med det faktum att Swish är ett extremt starkt varumärke bland Sveriges befolkning, gör att Swish har blivit ett viktigt betalalternativ för många handlare, både online och i butik.Så funkar Swish för Handel

Swish erbjuder olika lösningar för företag som vill ta emot Swish-betalnignar men för de flesta handlare är det Swish för Handel som gäller. Fördelen med Swish för Handel är att du kan integrera det med ditt kassasystem för att underlätta hanteringen.


Med Swish för Handel integrerat till din Kaching-kassa kan du ta betalt på flera olika sätt. Ett alternativ är att du startar en Swish-betalning och knappar in kundens telefonnummer i kassan. Kunden öppnar sedan sin Swish-app och godkänner betalningen. Efter det är köpet klart och du kan välja att skriva ut eller skicka kvitto elektroniskt.

Det andra alternativet är att du startar en Swish-betalning i kassan och sedan ber kunden att starta sin Swish-app och välja ”Visa QR”. Du scannar sedan kundens QR-kod och ber kunden att godkänna betalningen i sin Swish-app. Efter det är köpet klart!

Vill du komma igång med Swish i din butik? Läs mer om vårt erbjudande här.

17 visningar0 kommentarer

Kassasystem

Betalningar

Support

Om oss

© 2016-2020 Kaching AB, All Rights Reserved.