• Tobias Berg

Så ökar du försäljningen i coronatider med en mobil kassa

Uppdaterad: 30 apr 2020

I pandemins spår är det många handlare som lider när kunderna stannar hemma och väljer näthandeln framför fysiska butiker. För att möte den här utmaningen behöver handlare därför hitta nya sätt att sälja och nå kunderna på. Med ett mobilt kassasystem får du ett kraftfullt och flexibelt verktyg som hjälper dig att nå fler kunder i dessa svåra tider.


1. Minska köerna Ingen gillar att köa och i takt med att kunder vant sig vid bekvämligheten av att handla online så verkar deras tålamod med köer minska. Betalföretaget Adyen genomförde förra året en studie som visade att Nordiska handlare gick miste om 25,5 miljarder varje år när kunder väljer att överge sina köp på grund av långa köer. Under den pågående corona-pandemin blir köerna dessutom ännu mer avskräckande, när kunder försöker hålla distansen till varandra.. Resultatet blir att köerna ser ut att vara ännu längre och att fler potentiella kunder väljer att inte köpa för att inte riskera att bli smittade i en kö.


För att hantera den här problematiken försöker många retail-företag nu att hitta lösningar som eliminerar köer. I det arbetet kan ett mobilt kassasystem vara en fantastisk tillgång. Genom ett iOS-baserat kassasystem, som Kachings, kan handlare utrusta alla i personalen med en egen kassa i form av en iPhone eller iPad. På så vis kan personalen gå runt i butiken och ta betalt av kunderna där de är, snarare än att tvinga dem att trängas kassadisken. Du får alltså snabbare försäljning och social distansering i ett.


Just nu: Testa Kachings mobila kassa för endast 299:- per månad.

2. Sälj där kunderna är

Att minska trängseln i butiken är ett sätt att få affärerna att rulla på under corona-krisen men samtidigt är det många som i dessa tider helt väljer bort att gå in i butiker. Enligt en studie som Postnord gjort undviker 52 procent av svenskarna att gå in i butiker med många människor. För att nå dessa kunder behövs därför andra typer av lösningar som låter dig sälja utanför butikens väggar.

Med ett mobilt-kassasystem har du egentligen alla verktyg du behöver för att göra detta möjligt. Med Kachings kassa kan du nämligen ta betalt var du än är, med tillgång till hela ditt produktutbud och alla betalsätt som du använder i butiken. Det innebär att du enkelt kan sätta upp en pop-up-butik utomhus utan att behöva någon extra hårdvara. Ett annat alternativ, som flera handlare testar just nu, är att istället ta beställningar på telefon eller online och sedan leverera ut till kund. Med Kachings kassa blir detta möjligt även om du saknar en webbshop som hanterar betalningar online. Allt du behöver göra är att ta med din kassa i en iPhone eller iPad och ta betalt när du är ute hos kunden.

3. Sänk dina kostnader

I corona-krisens spår är det även många handlare som ser över sina utgifter och en av de stora fördelarna med att byta till ett modernt, mobilt kassasystem är att det ger dig markant längre hårdvarukostnader. För en traditionell PC-kassa är det just PC:n som brukar stå för den största kostnaden. Genom att istället gå över till ett mobilt kassasystem för surfplatta eller smartphone blir kostnaden avsevärt mycket lägre.


Genom att välja Kachings mobila kassasystem för iPhone och iPad kan du dessutom sänka hårdvarukostnaderna ytterligare. Genom att använda din iPhone eller iPads inbyggda kamera för att scanna streckkoder slipper du köpa in en dyr scanner och du kan även välja att skicka digitala kvitton för att slippa köpa en kvittoskrivare. Om du dessutom redan har en iPhone eller iPad kan du alltså få ett helt nytt kassasystem utan att behöva köpa någon hårdvara alls.


Sammantaget blir detta flera tusen kronor som du som handlare sparar in, samtidigt som du får ett modernare och smidigare system.

Kom igång med mobil försäljning med Kaching. Nu endast 299:- per månad.

76 visningar0 kommentarer

Kassasystem

Betalningar

Support

Om oss

© 2016-2020 Kaching AB, All Rights Reserved.