• Tobias Berg

Svenska Kennelklubbens omni-lösning sparar tid och ger nöjdare kunder ”ute på fältet"

2019 beslutade Svenska Kennelklubben (SKK) att utveckla en helt ny omnikanalslösning som skulle samla försäljningen via e-handel, kanslier och på hundratals event runt om i landet i en och samma plattform. Genom att koppla ihop Kachings mobila kassasystem, e-handelsplattformen Magento och ERP-systemet Visma.net har SKK nu en smidig och flexibel omni-lösning som både sparar tid och ger dem bättre kontroll över sin försäljning.Med sina 300 000 medlemmar är Svenska Kennelklubben en av Sveriges allra största intresseorganisationer. SKK företräder alla Sveriges hundar och hundägare genom att informera, utbilda och väcka debatt och arrangerar även varje år hundratals olika utställningar, kurser och tävlingar. SKK driver dessutom en populär webbshop där hundägare kan köpa allt från reflexvästar och hundleksaker till böcker och visselpipor.

Den mångsidiga verksamheten innebär att SKK har relativt komplexa krav när det gäller att hantera sin försäljning och sina betalningar. Deras försäljning sker både online, på deras kanslier och ute på tävlingar, utställningar och andra event runt om i landet.

För att hantera den komplexiteten beslutade Svenska Kennelklubben under 2019 att samla alla sina kunders köp under en och samma plattform och koppla ihop e-handeln med ett POS-system för den fysiska försäljningen.


En plattform för enklare hantering

Målet med den nya omnikanals-lösningen var att SKK skulle kunna lägga upp sina produkter i en enda plattform som kunde hantera både e-handel, direktförsäljning och försäljning från centrallagret på event runt om i landet. Ett annat krav var att alla köp skulle registreras automatiskt i ERP-systemet Visma.net som även skulle styra lagersaldot i alla kanaler.


För att underlätta hanteringen ytterligare ville SKK dessutom ha ett system som erbjöd både flexibla betalningar och ett flexibelt antal butiker, som lätt kan öppnas och stängas vid event med olika kostnadsställen som behöver särredovisas.


”Beslutat landade i att vi valde e-handelsplattformen Magento då vi inte vill vara begränsade. Vi har en hel del komplexa produkter med olika variationer. Projektet tog sin start våren 2019 och under förstudien som gjordes hade vi ännu inte hittat någon leverantör för POS-systemet då vi behövde ett mobilt och lätthanterligt system som var kopplat till både vår e-handel och vårt ERP. När förstudien var klar och projektet var igång kom vi i kontakt med Kaching som då var på väg att bygga en integration mot Magento och vi beslutade oss för att Kaching var det POS-system som skulle passa oss”, berättar Thomas Uddman som ledde projektet hos SKK.


Kachings mobila kassa blev lösningen


Under vintern 2019 färdigställdes omni-projektet av Kaching, SKKs Magento-partner Nordic Web Team samt SKKs Visma.net-partner Ayomo. Resultatet av projektet var en lösning där Magento samlar all prisinfomration, SKU/EAN, bilder, produktinformation och hanterar försäljningen online. Genom Visma.net levereras information om lagersaldo i både butikslager och centrallagret i realtid till både Magento och Kaching


Kachings iPad- och iPhone-baserade kassasystem hämtar i sin tur produktinformationen från Magento och låter kunderna göra beställningar eller direktköp på SKKs kansli eller på event runt om i landet. Vid direktköp går försäljningsinformationen från Kaching direkt över till Visma.net där den bokförs per automatik vid dagsavslut. Vid beställning från centrallagret går beställningen via Magento vidare till Visma.net och ner till centrallagret som packar och skickar varan.


”Vi har nu har gått över till en digital kassa med en omni-kanal där våra säljare ute på fältet kan se lagersaldon och bedriva försäljning av hela sortimentet, även av produkter som vi inte har med på plats. Detta gör att kunderna upplever att vi ofta kan bemöta deras önskan. I och med att produktinformationen alltid synkroniseras så minimerar vi arbetstiden för att uppdatera produkterna då vi numera endast behöver ändra på en plats för att alla system skall få uppdateringen eller nya produkter. Stort plus är också att alla köp bokförs efter dagens slut i vårt ERP", säger Thomas Uddman, e-handelsansvarig på Svenska Kennelklubben.


Läs mer om Kachings kassasystem här.

101 visningar0 kommentarer

Kassasystem

Betalningar

Support

Om oss

© 2016-2020 Kaching AB, All Rights Reserved.